Paddo en Truffel Thee Maken voor Beginners in 3 Stappen (2024)

Paddo- of truffelthee kan een verrukkelijk alternatief zijn voor de rauwe ervaring en smaak van truffels en paddo’s. Je bent namelijk niet de enige die de weeïge, aardse smaak van paddenstoelen niet kan waarderen. Paddo’s zijn vaak droog en taai en het kauwen is een heel ding als je het vies vindt. Paddothee is daarom al ideaal. Of je nu paddo’s of magic truffels neemt, een hallucinerende thee is een lekkere manier om de minder aangename smaak te omzeilen. Maar dat is niet het enige voordeel. Er zijn allerlei manieren om je psychedelische brouwsel nog leuker, sterker en kleurrijker te maken! Volg deze simpele stappen om thee te maken zonder de magie van psilocybine te verliezen.

Paddo en Truffel Thee Maken voor Beginners in 3 Stappen (1)

In dit Artikel:

 • Benodigdheden
 • 1 - Voorbereiden en klein maken
 • 2 - Koken en truffels of paddo’s laten trekken
 • 3 - Zeven en smaakmaker
 • Lemon Tek Maken - Citroen Magic Truffelthee
 • Happy Tea
 • Veelgestelde vragen over Paddo en Truffel Thee Maken

Paddo of Truffel Thee maken in 3 stappen

Zo simpel is het. Psilocybine, een van de werkzame stoffen in paddo’s en truffels, lost goed op in water. Je hoeft het daarvoor zelfs niet warm te maken, maar het is wel lekker:

Benodigdheden

 • Paddo’s of truffels (gebruik deze doseringscalculator)
 • Koffiefilters of beter nog: lege theezakjes
 • Waterkoker of theepot
 • Optioneel: smaakmaker (honing, gember, citroen of zoethout)

1 - Voorbereiden en klein maken

Kleine stukjes betekent dat de werkzame stoffen beter vrijkomen, waardoor je thee sneller en sterker werkt. Gedroogde paddo’s kun je het beste vermalen met een metalen wietgrinder. Verse truffels kun je het beste klein maken met een mes door ze fijn te snijden of pletten of een speciale truffelgrinder te kopen. Doe je vermalen goodies in een leeg theezakje of provisorisch in een koffiefilter. Een theezeef kan, maar dan heb je waarschijnlijk stukjes in je thee.

2 - Koken en truffels of paddo’s laten trekken

Zet je waterkoker aan en breng het water aan de kook, maar let op: giet geen kokend water over je gemalen truffels of paddenstoelen. Het ideale moment is 5 tot 10 minuten nadat het water heeft gekookt. Of als je de temperatuur kunt instellen: 70 graden. Zo is de thee lekker warm zonder de kostbare psilocybine te vernietigen.

Doe nu het theezakje in het hete water. Laat je truffels of paddo’s ongeveer 20 minuten trekken. Dit is het perfecte moment om je te verheugen op de reis die komen gaat!

3 - Zeven en smaakmaker

We zijn er bijna. Na het trekken is het tijd om het zakje te verwijderen. Nu komt de smaakmaker: voeg een scheutje honing toe voor die zoete twist. En voilà, je truffelthee is klaar om gedronken te worden.

Paddo en Truffel Thee Maken voor Beginners in 3 Stappen (2)

Tips & Teks

Nog een tip voor psychonauten die krap bij kas zitten: bewaar de gebruikte truffels. Je kunt er vaak nog een tweede rondje thee mee trekken. Minder sterk, maar zeker de moeite waard. En als je over hebt? Geen probleem, truffelthee laat zich prima bewaren in de koelkast. Vries nooit psilocybine in, want daar wordt het snel minder sterk van.

Voor degenen die de smaak van truffels echt niet kunnen waarderen, hier zijn wat variaties om je smaakpapillen te bedwelmen:

 1. Gember magic truffelthee: Voeg naast de truffels wat verse gember toe tijdens het brouwen. Gember versterkt niet alleen de smaak, maar ook de trip.
 2. Zoethout magic truffelthee: Gebruik de zoete, diepe smaak van zoethout om een unieke draai aan je thee te geven, samen met wat verse sinaasappelsap voor een citrusnoot.
 3. Extra spannend: paddo’s of truffels met blauwe lotus thee: is een licht hallucinogene plant uit het oude Egypte. De combinatie van deze twee maakt een wel heel unieke ervaring! Pas op, want deze hallucinerende thee kan veel sterker zijn dan je misschien hebt uitgerekend. Het effect is ayahuasca-achtig. Begin met een lagere dosering.

Lemon Tek Maken - Citroen Magic Truffelthee

Een populaire manier om paddo’s of truffels in te nemen op het internet is deze lemon tek. Combineer truffels met vers geperst citroensap voordat je het water toevoegt. Citroensap helpt om psilocybine om te zetten in psilocine, wat zorgt voor een snellere en sterkere trip. Neem zoveel sap dat alles “onder water” staat. De stukjes kun je eruit vissen / filteren. Die bevatten nagenoeg geen psilocybine meer. Houd er rekening mee dat een lemon tek zeer beperkt houdbaar is. Liefst alles in één keer innemen.

Paddo en Truffel Thee Maken voor Beginners in 3 Stappen (3)

Happy Tea

Happy Tea is helemaal leuk. Het verhaal is dat ze een subtiele, plezierige buzz op de markt zetten, zonder de nasleep van alcohol. Met enkele betoverende blends zoals Social Butterfly, Back to Life, en Fuego, voeg je extra kruiden toe. En het is super gaaf om de verkleuring te zien van je drankje. Social Butterfly verkwikt met een mix van butterfly pea flower en siberische ginseng voor lichte, sociale avonden. Back to Life, verrijkt met zwarte Assam thee en revitaliserende kruiden, helpt je op energieke wijze herstellen van een kater. Fuego, met damiana en maca wortel, steekt de vlam van passie en energie aan, ideaal voor avontuurlijke avonden. Elke mix combineert perfect met magic truffles.

Veelgestelde vragen over Paddo en Truffel Thee Maken

 • Op welke temperatuur kan ik het beste truffel of paddo thee maken?
  Gebruik heet water dat net van de kook af is (70-75°C) om de werkzame stoffen te behouden zonder ze af te breken.
 • Heb ik meer of minder nodig bij de bereiding dan bij rauw eten?
  Gebruik dezelfde hoeveelheid paddo's of truffels als je zou doen bij rauw eten; de sterkte blijft vergelijkbaar.
 • Wat zijn de verschillen en overeenkomsten in het maken van paddo en truffel thee?
  Zowel paddo's als truffels moeten fijngehakt worden en weken in heet water. Het belangrijkste verschil is de hoeveelheid. Van verse truffels heb je meer grammen nodig voor hetzelfde effect dan gedroogde paddo’s.
 • Wat zijn de effecten en duur van paddo en truffel thee in vergelijking met rauw eten?
  De effecten van de thee kunnen sneller optreden en iets korter duren dan bij rauw eten, met een vergelijkbare intensiteit.
 • Hoe snel werkt thee gemaakt van paddo's en truffels en hoe lang blijven de effecten voelbaar?
  De effecten kunnen binnen 15-30 minuten optreden en duren gewoonlijk 4-6 uur, afhankelijk van de dosis en individuele reactie.
 • Kun je paddo en truffel thee bewaren voor later gebruik? Zo ja, hoe?
  Ja, je kunt de thee maximaal 24 uur in de koelkast bewaren, idealiter in een afgesloten container.
 • Is het veilig om paddo of truffel thee te drinken?
  Het is veilig, mits verantwoordelijk gedronken en zonder te veel te nemen. Neem nooit meer dan de uitgerekende dosis.
 • Hoeveel paddo's of truffels heb je nodig voor het maken van thee?
  Begin met de hoeveelheid die je normaal rauw zou eten, zoals 1-2 gram gedroogde paddo's of 5-10 gram verse truffels voor een gematigde ervaring.
 • Kan het drinken van deze thee misselijkheid veroorzaken?
  Thee kan helpen de misselijkheid te verminderen die sommige mensen ervaren bij het eten van rauwe paddo's of truffels. Die misselijkheid zit hem meer in de smaak dan in het effect op de maag.
 • Kun je paddo of truffel thee combineren met andere stoffen zoals alcohol of cannabis?
  Het combineren van deze thee met alcohol of cannabis wordt niet aanbevolen, omdat het de effecten kan versterken of onvoorspelbaar maken.
 • Hoe doseer je de sterkte van paddo of truffel thee veilig?
  Begin met een lage dosis om je reactie te testen en verhoog indien nodig bij volgende sessies voorzichtig de hoeveelheid.
 • Hoe ga je om met een slechte trip veroorzaakt door deze thee?
  Blijf in een veilige, comfortabele omgeving, gebruik kalmerende muziek en ademhalingstechnieken en heb een nuchtere, ondersteunende vriend aanwezig.
 • Hoe verbeter je de smaak van paddo of truffel thee?
  Voeg honing, citroensap, of kruiden zoals gember of munt toe om de smaak te verbeteren, maar geen cafeïne (zwarte, groene of witte thee). Daar wordt de trip onrustig en chaotisch van.

Paddo en Truffel Thee Maken voor Beginners in 3 Stappen (4)

Truffelthee biedt dus niet alleen een smakelijk alternatief voor directe consumptie, maar kan ook voor een snellere en vaak intensere ervaring zorgen. Maar let er wel goed op dat je geen kokend water opgiet. Of je nu kiest voor een toevoeging van honing, gember, de kracht van citroen, of de diepte van zoethout, elk recept biedt een unieke draai aan jouw psychedelische reis. Dus, waar wacht je nog op? Zet die ketel op, kies je magische mix en bereid je voor op een trip die zowel je geest als smaakpapillen zal vervoeren!

Paddo en Truffel Thee Maken voor Beginners in 3 Stappen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated:

Views: 6504

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.